Tālavas Sidrs ir stāsts par par vēlmi izmantot iespējas, ko sniedz Latvijas daba, lai radītu kvalitatīvus, dabīgus un gardus dzērienus no vietējiem āboliem un ogām.

Sidrs ir gatavots no Latvijas āboliem, kurus veidojis izteikti sezonāls Ziemeļvidzemes klimats, piešķirot tiem unikāli svaigu un kraukšķīgu raksturu.

Lai silta sirds un auksts sidrs!

Kādēļ ∙Tālavas sidrs∙? 

Sidra darītāji un saimnieki - gulbenieši, kas šeit, Gulbenē - vietā, kas vēsturiski ietilpa seno latgaļu zemē Tālavā Ziemeļlatgales un Ziemeļvidzemes teritorijās - dzimuši, auguši un 2014. gadā nolēmuši radīt sidra darītavu, lai ražotu autentiskus un kvalitatīvus dzērienus, kas gatavoti tikai no vietējām izejvielām - īpaši izraudzītiem un rokām lasītiem āboliem. 

Apvienojot Ziemeļlatvijas ābolu garšas, modernas tehnoloģijas un tradicionālas fermentēšanas metodes, radām īstu, klasisku sidru, kas dažādots ar pašu spiestām vietējo augļu un ogu sulām, karstos dzērienus, ābolu brendiju un sulas. Vēlamies parādīt, cik daudzveidīgi var būt Latvijas āboli, bet sidrs - baudāms gan ikdienā, gan svētkos ikvienam, kurš novērtē kvalitatīvus dzērienus!

Ražotne ir atrodas atrodas Gulbenē, Vecgulbenes muižas saimniecības ēkā, kas izraudzīta kā lielisku vietu sidra nogatavināšanai – telpas vasarā neuzsilst un ziemā neatdziest, tādējādi nodrošinot teju ideālus apstākļus. Turklāt senie akmens mūri un griestu velves sidra darītavai piešķir īpašu šarmu.

Vēlamies, lai Tālavas Sidrs būtu kopā ar jums kā ikdienas baudīšanas mirkļos, tā svētkos, festivālos un pārgājienos! Lai katrs atrod savu mīļāko garšu un izbauda patīkamu atpūtu ikkatrā malkā sajūtot ziemeļu vasaru!

© 2020 by Tālavas sidrs

  • Instagram
  • Facebook