Talavas-sidrs-foto

Tālavas Sidrs ir stāsts par par vēlmi izmantot iespējas, ko sniedz Latvijas daba, lai radītu kvalitatīvus, dabīgus un gardus dzērienus no vietējiem āboliem un ogām.

Sidrs ir gatavots no Latvijas āboliem, kurus veidojis izteikti sezonāls Ziemeļvidzemes klimats, piešķirot tiem unikāli svaigu un kraukšķīgu raksturu.

Lai silta sirds un auksts sidrs!

Kādēļ ∙Tālavas sidrs∙? 

Sidra darītāji un saimnieki ir gulbenieši, kas šeit, Gulbenē - vietā, kas vēsturiski ietilpa seno latgaļu zemē Tālavā, dzimuši, auguši un 2014. gadā nolēmuši radīt sidra darītavu, lai ražotu autentiskus un kvalitatīvus dzērienus, kas gatavoti no vietējām izejvielām - īpaši izraudzītiem un rokām lasītiem āboliem. 

Apvienojot tradicionālas sidra fermentēšanas metodes, modernas tehnoloģijas un mūsdienīgu izpratni par Latvijas un pasaules garšām, radām īstu, klasisku sidru, kas dažādots augļu un ogu sulām, karstos dzērienus, ābolu brendiju un sulas. Vēlamies parādīt, cik daudzveidīgi var būt Latvijas āboli, bet sidrs - baudāms gan ikdienā, gan svētkos!

Tiecamies uz izcilu kvalitāti un nebaidāmies eksperimentēt - kā pirmie Latvijā sākām pildīt sidru 0.33l pudelītēs, atklājām apiņotas garšu saspēles ar ābolu sidru un šogad - pirmoreiz Latvijas craft sidra plauktos ieviesām vietējo ābolu sidra apvienojumu ar tropiskām garšām - marakuju un greipfrūtiem! 

Talavas-sidrs-nogatavinasana_edited.jpg
Talavas-sidrs-razotne.JPG
5758402d-5feb-4102-8a35-9a0cf115baba.JPG

Ražotne atrodas atrodas Gulbenē, Vecgulbenes muižas saimniecības ēkā, kas izraudzīta kā lielisku vietu sidra nogatavināšanai – telpas vasarā neuzsilst un ziemā neatdziest, tādējādi nodrošinot teju ideālus apstākļus. Turklāt senie akmens mūri un griestu velves sidra darītavai piešķir īpašu šarmu.

Vēlamies, lai Tālavas Sidrs būtu kopā ar jums kā ikdienas baudīšanas mirkļos, tā svētkos, festivālos un pārgājienos! Lai katrs atrod savu mīļāko garšu un izbauda patīkamu atpūtu ikkatrā malkā sajūtot ziemeļu vasaru!