MŪSU STĀSTS

Sidra darītāji un saimnieki – gulbenieši, kas tic vietējo izejvielu potenciālam un vēlas parādīt, ka ir iespējams ražot kvalitatīvus dzērienus no āboliem – augļiem, kas zināmi ikvienam latvietim.

 

Darbu pie pirmās ābolu sidra partijas Tālavas Sidrs saimnieki uzsāka 2012. gadā. Turpinot eksperimentēt ar garšām un gūstot zināšanas, saimnieki uzsāka sidra pildīšanu pudelēs, kas tika atzinīgi novērtēts Latvijas restorānos, dodot pārliecību turpināt uzsākot ceļu.

 

Palielinoties ražošanas apjomiem, tika meklētas atbilstošas telpas, kas vasarā neuzsilst un ziemā neatdziest, tādējādi nodrošinot ideālus apstākļus sidra nogatavināšanai. Šobrīd Tālavas Sidrs ražotne atrodas Gulbenē, Vecgulbenes muižas saimniecības ēkā – vietā, kas vēsturiski ietilpa seno latgaļu zemē Tālavā.

Tālavas sidrs gadā saražo 50 tūkstoši litru dzirkstošā ābolu dzēriena un pastāvīgi paplašina gan produkcijas sortimentu, gan klientu loku.

LATVIJAS GARŠAS

Pateicoties Latvijas ģeogrāfiskajam novietojumam, Latvijas āboliem ir vairāk vitamīnu un spēcīgāks aromāts kā siltzemju augļiem. Austrumvidzemes reģions, kur atrodas ražotne, ar izteikti sezonālo klimatu veido ābolu unikālo raksturu, kas atspoguļojas kraukšķīgās sidru garšas paletēs.

Tālavas Sidrs darina četru veidu pussausus un pussaldus sidrus, kas top tikai no vietējiem āboliem un izejvielām. Pēc tam, kad rudenī tiek izspiesta ābolu sula, sidrs tiek nogatavināts zemā temperatūrā vairāku mēnešu garumā. Saimnieki dažādo klasiskā ābolu sidra notis veidojot saspēles ar zeltainām cidonijām, rabarberiem, sulīgiem ķiršiem, un apiņiem.

© 2020 by Tālavas sidrs