MŪSU STĀSTS

Tālavas sidra pirmsākumi meklējami 2012.gadā, kad darītavas saimniekiem radās ideja ražot dzirkstošo vīnu no bērzu sulām. Taču pēc pāris eksperimentiem tika saprasts, ka rezultāts tomēr nav izcils un 2013.gadā tika izspiesta pirmā ābolu sula. Sidrs, kas bija gatavs 2014.gada vasarā bija augstu novērtēts, un tā arī sākās attīstības ceļš.

 

Kā jau lielākājā daļā uzņēmumu, pirmos gadus darbība norisinājās piemājas ēkās.Palielinot ražošanas apjomus tika piemeklētas atbilstošas telpas, kas vasarā neuzsilst un ziemā neatdziest, tādējādi nodrošinot ideālus apstākļus sidra nogatavināšanai.  

​Šobrīd Tālavas sidrs gadā saražo 50 tūkstoši litru atspirdzinošā ābolu dzēriena un pastāvīgi paplašina gan produkcijas sortimentu, gan klientu loku.

LATVIJAS GARŠAS

Pateicoties Latvijas ģeogrāfiskajam novietojumam, varam priecāties par to, ka Latvijas āboliem ir vairāk vitamīnu un spēcīgāks aromāts kā siltzemju augļiem. Bet arī starp novadiem klimatiskie apstākļi atšķiras, un Austrumvidzemes reģions ar izteikti sezonālo klimatu veido ābolu unikālo raksturu, kas atspoguļojas tieši mūsu sidru garšas paletēs.

Atsevišķiem sidra veidiem pievienojam arī dabīgās sulas, lai iegūtu īpašāku garšas buķeti. Tā, piemēram, Latvijas citroni - cidonijas un rabarberi izcili papildina mūsu sidrus, veidojot, mūsuprāt, raksturīgākās Latvijas augļu garšas. 

© 2020 by Tālavas sidrs